X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Timofti: Votarea guvernului – singura opțiune pentru a continua calea spre UE

30 mai. 2013,, 15:44   Politică
3239 1
Foto: cancan.ro
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a îndemnat deputații din Parlament să voteze astăzi componența guvernului în frunte cu Iurie Leancă. De la tribuna Parlamentului, de unde a ținut un discurs în fața deputaților, șeful statului a spus că votarea guvernului este singura opțiune pentru a continua procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, relatează NOI.md.

“Să dăm dovadă de maturitate politică pentru a trece puntea care ne va duce în Uniunea Europeană. Avem nevoie de stabilitate mai ales în acest an cînd țara urmează sa semneze trei acorduri importante. Există perspective ca cetățenii să călătorească fără vize. Azi avem doua opțiuni: un nou guvern sau alegeri anticipate. A doua variantă ar produce instabilitate în țară și ar periclita procesele de reformă. Menținerea timp de cîteva luni a unei stări de incertitudine ar putea pune în pericol chiar stabilitatea statului”, a spus Timofti.

Totodată, președintele țării a spus că divergențele dintre partide care au existat anterior au încetinit unele reforme, iar populația nu a simțit efectele pozitive ale legilor adoptate.

“Ar fi greșit să ne măcinăm din cauza unor interese politice de grup sau personale. Sînt convins că lucrurile se pot îndrepta, dar cetățenii așteaptă semnale de încurajare și de liniște”, a conchis șeful statului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?