Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Consiliul Coaliției s-a întrunit în ședință

14 iun. 2017,, 18:30   Politică
2241 0

Examinarea și adoptarea proiectului de lege care prevede acordarea mai multor prerogative administrației de la Comrat a fost amînată.

Decizia a fost luată ieri seara, în cadrul ședinței Consiliului coaliției de guvernare, potrivit deschide.md.

Oficial, documentul a fost trimis în comisii pentru consultări suplimentare, iar „neoficial” - sursele participante la ședința de ieri ne-au lăsat de înțeles că documentul a fost suspendat pentru o perioadă de pe agenda priorităților pentru că subiectul este unul sensibil și că ar putea genera discuții aprinse.

Deputatul Valeriu Ghilețchi ne-a confirmat că subiectul a fost pe ordinea de zi, dar nu l-a detaliat prea mult.

Un alt subiect discutat la inițiativa grupului parlamentar Leancă-Ghilețchi a fost intenția Guvernului de a schimba permisele de conducere. Deputații din acest grup consideră neoportună o astfel de decizie întrucât ea va trebui să fie achitată de fiecare deținător de permis. O soluție în acest sens ar fi schimbarea obligatorie a actelor respective doar după expirarea lor. Subiectul a rămas a fi discutat suplimentar la Guvern, ne-a declarat Valeriu Ghilețchi.


De asemenea s-a discutat despre reforma Guvernului care, potrivit deputaților din majoritatea parlamentară, ar trebui să fie votată în timpi proximi pentru a se putea recurge cât mai curând la implementarea ei. Potrivit unor estimări preliminare, proiectul ar urma să fie inclus pe ordinea de zi a Legislativului în decursul a circa trei săptămâni.

Despre funcțiile și partajările care vor veni „la pachet” cu reforma Guvernului, Valeriu Ghilețchi a spus că nu s-a discutat.

Alte surse care nu au vrut să fie citate ne-au spus că ședința nu a inclus subiecte de importanță majoră. Una dintre explicații ar fi faptul că discuțiile au fost purtate în absența lui Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?