Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Oleg Efrim candidează la o nouă funcție publică

14 iun. 2017,, 10:40   Politică
2637 0

Fostul ministru al Justiției Oleg Efrim, care activează în prezent ca avocat și profesor universitar, și-a înaintat candidatura la funcția de membru în Consiliului de Integritate, comunică NOI.md.

Efrim candidează la acest post din partea Guvernului, după ce o poziție de membru în cadrul Consiliului a devenit vacantă. Cel de-al doilea candidat care și-a depus dosarul este avocatul Ivan Ungurean. El a activat în funcția de șef al Secției expertiză juridică a Cancelariei de Stat, iar în perioada 2008-2013 - la Direcția generală legislație a Ministerului Justiției. Executivul urmează să examineze cele două dosare și să desemneze cîștigătorul concursului.

Amintim că Ministerul Justiției a inițiat procesul de colectare a dosarelor pe 2 iunie curent. Funcția de membru în Consiliul de Integritate a devenit vacantă după ce Victoria Iftodi, desemnată de Executiv pe 28 decembrie 2016, a demisionat, deoarece a devenit judecătoare a Curții Constituționale.

Mandatul de membru este de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat consecutiv, și încetează odată cu expirarea acestuia sau prin revocarea persoanei de către entitatea care a desemnat-o, sau prin demisie, sau prin pensionare, sau în caz de deces al persoanei.

Menționăm că Oleg Efrim a deținut funcția de ministru al Justiției în perioada anilor 2011-2015.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?