Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Declarație: Femeia supusă violenței trebuie să devină campioana propriei generații

14 iun. 2017,, 09:42   Societate
1615 0

„Fiecare femeie care este discriminată, oprimată, supusă violenței trebuie să aibă puterea de a deveni campioana propriei generații.”

Declarația a fost făcută de Phumzile Mlambo-Ngcuka, directoarea executivă UN Women și adjuncta secretarului general ONU în cadrul evenimentului „Femeile aduc soluțiile – traseul supraviețuitoarelor violenței”, desfășurat recent la Chișinău.

Evenimentul a fost încununat de mărturii reale ale femeilor care au depășit cercul vicios al violenței, au reușit, în pofida prejudecăților, să devină fruntașe în comunitatea lor sau să lupte cu prejudecățile despre femeile care trăiesc cu HIV și să ajute la rîndul lor pe alte femei care să lupte cu acest fenomen.

„Violența în familie este un fenomen care afectează întreaga comunitate, indiferent de vîrstă, statut economic, etnie sau naționalitate. Apreciem puterea și voința femeilor care au depășit violența în familie, iar azi, alături de autorități și organizații nonguvernamentale, vin să ajute alte femei și să contribuie la combaterea acestui flagel în societate”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, viceministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

În cadrul evenimentului, Teatrul MADE a ilustrat călătoria femeilor care au găsit soluții la problemele dificile, dar și greutățile suportate de victimele violenței.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?