X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Centrul de Sănătate Publică va estima pericolul pe care îl prezintă șobolaniila Chișinău

13 iun. 2017,, 16:12   Capitala
6362 1

Centrul de Sănătate Publică va estima cît de periculoși sînt șobolanii care au invadat Chișinăul, i-a comunicat reporterului rtr.md șeful Secției Departamentului de dezinfecție preventivă al Centrului, Tudor Puiu

„Astăzi, prin oraș va avea loc prinderea rozătoarelor cu ajutorulcapcanelor. Apoi, vom efectua teste de laborator pentru identificarea agenților patogeni de leptospiroză, toxoplasmoză și ai altor boli și infecții grave. Vor fi luate măsuri pentru a determina pericolul pe care îl reprezintă șobolanii pentru chișinăuieni”, a menționat expertul.

Puiu a dat asigurări că deratizarea (lupta cu rozătoarele) continuă.

„Măsurile necesare au fost luate nu numai la intersecția străzilor Cantemir și Ismail, dar, de asemenea, în întreg orașul. Cinci echipe din cadrul secției Departamentului de dezinfecție preventivă a Centrului de Sănătate Publicăau efectuat lucrări de deratizare deja în proporție de 90 la sută în toate raioanele Chișinăului“, a spus el.

Specialistul a numit, de asemenea, cauzele apariției rozătoarelor în capitală.


“Unul dintre motive este perioada estivală, dar și faptul că nu au fost întreprinse la timp măsurile pentru a le extermina. Astfel, lucrăriletrebuiau să fie începute primăvara devreme, dar au ajuns să fie făcute cu întîrziere, abia la sfîrșitul primăverii. Exact în acel moment cînd șobolanii nu doar alergă prin subsoluri, ci ies afară, pentru a-și căuta hrană”, a spusPuiu atenționînd că înainte “problema nu ținea de competența CentruluiNațional de Sănătate Publică".

„Am semnat recent un contract cu Primăria. De ce nu au fost luate pînăatunci măsuri de deratizare a șobolanilor, eu nu știu”, a explicat Puiu.

Responsabilii de la Primărie numesc cu totul alte cauze ale aparițieirozătoarelor. Șeful Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, Petru Gontea, consideră că apariția șobolanilor de la intersecția străzii Ismail și Cantemir se datorează faptului că localnicii hrănesc acolo porumbeii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?