X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Plahotniuc le transmite indirect un mesaj lui Năstase și Sandu

13 iun. 2017,, 11:30   Politică
6060 5

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, i-a acuzat astăzi de lașitate pe liderii opoziției extraparlamentare care au organizat protestele de duminică, comunică NOI.md.

Potrivit democratului, politicienii respectivi evită confruntarea directă cu cetățenii la tema modificării sistemului electoral și se ascund în spatele unor organizații nonguvernamentale.

„Faptul că opoziția neparlamentară și un număr mic de ONG-uri afiliate politic luptă împotriva drepturilor cetățenilor de a alege este un lucru regretabil. Este regretabil și că opoziția se ascunde cu lașitate în spatele unor ONG-uri, că nu au curajul să iasă în fața oamenilor să le explice de ce insistă ca deputații să fie aleși pe liste de partid, de ce se tem de contactul direct cu cetățenii în alegeri. Probabil de aceea nu le place sistemul votului direct, pentru că nu au ce să le ofere cetățenilor în afară de demagogie și populism”, a declarat Plahotniuc în cadrul briefingului săptămînal al PDM.

În opinia lui, protestatarii din fața Parlamentului, cei care se opun introducerii sistemului mixt, reprezintă un grup mic de cetățeni, pe cînd majoritatea optează pentru modificarea sistemului. „Noi vom merge pînă la capăt cu această inițiativă”, a precizat el.

Totodată, președintele democraților a ținut să precizeze că recomandările Comisiei de la Veneția vor fi luate în calcul, astfel încît schimbarea sistemului electoral să fie în concordanță cu bunele practici internaționale. Potrivit lui, informația difuzată în presă precum că guvernarea va modifica Codul electoral, indiferent de aprecierile Comisiei, este o speculație.


„Am văzut zilele acestea mai multe speculații. Aș vrea să fie clară poziția PD față de această expertiză: noi o vom analiza cu toată deschiderea și interesul. Imediat ce o vom primi, o vom analiza și vom începe să lucrăm pentru a face modificările necesare. Vom trata cu toată seriozitatea această expertiză”, a declarat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?