X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

ONG-urile au încercat să le explice șoferilor că zebra este pentru pietoni

29 mai. 2013,, 17:06   Societate
3376 1
Foto : noi.md
În cadrul săptămînii voluntariatului, Consiliul Național al ONG-urilor a organizat un flashmob în centrul capitalei. Participanții la acțiune traversau strada pe zebră, îndemnîndu-i pe șoferi să-i trateze pe pietoni cu respect.

Potrivit activiștilor, majoritatea pietonilor care au de suferit în accidente sînt traumatizați anume pe trecerile de pietoni, astfel încît scopul acțiunii este de a atrage atenția autorităților la încălcările regulilor de circulație, în special pe zebre și la "semafoarele ineficiente", unde viața cetățenilor este zilnic expusă riscului.

"La fiecare 2-3 zile, la trecerile pentru pietoni au loc accidente, în care mor oameni care traversează strada regulamentar. De asemenea, și accesul la trotuare lipsește, deoarece acestea sînt baricadate de mașini. Dar cetățenii cu posibilităţi locomotorii limitate, în scaune cu rotile, sînt adesea nevoiți să se deplaseze pe carosabil, pentru că ei nu pot folosi trotuarele", a declarat secretarul general al Consiliului Național al ONG-urilor, Antonița Fonari.

Potrivit ei, autoritățile nu reacționează în nici un fel la încercările lor repetate de a atrage atenția asupra problemei. "Noi plătim impozite, dar ei nu iau măsurile necesare pentru a crea parcări și a asigura securitatea la zebre și semafoare", a spus ea.

Activiștii au expediat o scrisoare către Ministerul de Interne, cu solicitarea de a lua măsuri imediate care ar securiza trecerile de pietoni.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?