Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Ambasadorul rus în Moldova și-a felicitat compatrioții cu ocazia Zilei Rusiei

12 iun. 2017,, 11:10   Societate
1400 2

Muhametșin și-a felicitat compatrioții cu ocazia Zilei Rusiei.

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, le-a adresat compatrioților săi un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Rusiei.

Diplomatul s-a mai referit și la problema relațiilor moldo-ruse, care, potrivit lui, evoluează în mod tradițional, în condiții de profundă încredere, înțelegere reciprocă și cooperare. Farit Muhametșin și-a exprimat speranța că în procesul de dezvoltare a acestor relații va continua să se valorifice întregul potențial creativ, relatează NOI.md.

Șeful misiunii diplomatice ruse la Chișinău s-a adresat compatrioților săi cu ocazia Zilei Rusiei marcate la 12 iunie. „Vă felicit cu ocazia sărbătorii naționale Ziua Rusiei! Această sărbătoare simbolizează întreaga cale multiseculară a țării noastre, victoriile militare și cele de muncă ale poporului multinațional. În această zi onorăm Rusia – Patria noastră, o țară cu o istorie de mii de ani și un patrimoniu unic. Noi știm să prețuim trecutul, măreața istorie, legătura multiseculară indisolubilă între generații”, scrie în mesaj.


Farit Muhameșin a remarcat importanța consolidării relațiilor moldo-ruse. „De-a lungul istoriei popoarele Rusiei și Moldovei întotdeauna au avut relații de profundă încredere, înțelegere și cooperare. Noi credem că în procesul de dezvoltare a relațiilor dintre statele noastre va continua să se valorifice întregul potențial creativ acumulat de popoarele țărilor noastre, încă de pe vremurile lui Ștefan cel Mare și Dmitri Cantemir. Fie ca această sărbătoare să-i unească pe toți cei care iubesc Rusia, îi doresc binele și prosperitate, care susțin consolidarea cooperării ruso-moldovenești și încrederea reciprocă”, a conchis diplomatul.

Precizăm că Ziua Rusiei este marcată anual la 12 iunie. În această zi, în 1990, a fost adoptată Declarația privind suveranitatea de stat a Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?