X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Antreprenorii din Moldova intenționează să creeze întreprinderi mixte cu parteneri din regiunea Rostov

29 mai. 2013,, 12:47   Economie
3799 1
Foto: noi.md
Întreprinzătorii din Republica Moldova intenționează să extindă relațiile comerciale și să creeze întreprinderi mixte cu oamenii de afaceri din regiunea Rostov, Rusia. Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice a regiunii Rostov, aceste chestiuni au fost discutate în cadrul recentei vizite a unei delegații a oamenilor de afaceri din Moldova în regiunea Rostov.

În particular, unul din producătorii moldoveni de articole textile, care activează pe piața din Occident, este dispus să creeze o întreprindere mixtă pentru realizarea producției în districtul Federal de Sud al Rusiei. Producătorii agricoli din Moldova au propus crearea unei întreprinderi mixte de prelucrare a fructelor și legumelor. În căutarea partenerilor în regiunea Rostov se află și un producător de băuturi alcoolice tari din Moldova.

În cadrul vizitei la Camera de Comerț și Industrie a regiunii Rostov șeful delegației moldovenești, directorul Direcției Expoziții și Tîrguri a CCI a Moldovei, Marina Petrova, a menționat că regiunea Rostov este unul din partenerii strategic ai Moldovei. Astfel, în anul 2012, volumul schimburilor comerciale dintre Moldova și regiunea Rostov a constituit peste 78 de milioane de dolari SUA. Moldova importă din această regiune produse din tutun, producție ale industriilor constructoare de mașini și chimice. Regiunea Rostov importă din Moldova metale și produse alimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?