X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Rusia comentează situația politică de la Chișinău

29 mai. 2013,, 11:39   Politică
32157 25
Foto: inforos.ru
Insistența unor oficiali europeni de a restabili o nouă majoritate pro-europeană în Parlamentul R. Moldova destabilizează și mai mult situația pe scena politică moldovenească. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru ”Vocea Rusiei” de către directorul Departamentului european al 4-lea al Ministerului Afacerilor Externe al F.Ruse, Andrei Maslov.

„Moscova a observat că, în ultimele luni, cîteva ţări UE au cerut să fie restabilită cu orice preţ Alianţa pentru Integrare Europeană, ceea ce reprezintă un amestec în treburile interne ale unui stat suveran”, a precizat Andrei Maslov.

În calitate de mediator în problema reglementării situaţiei transnistrene, administrația de la Kremlin susține că moldovenii sînt în drept să-și determine singuri soarta.

”Presiunea dinafară nu contribuie la depăşirea crizei prelungite, ci doar la destabilizarea situaţiei, agravarea şi mai tare a procesului de reglementare a situaţiei din Transnistria”, a adăugat Andrei Maslov.

Declarația oficialului rus a fost făcută în contextul vizitei la Chişinău a comisarului european Stefan Fule întreprinse cu scopul de a-i împăca pe liderii fostei Alianţe pentru Integrare Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?