X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Moldova și Belarusul au semnat un pachet de documente pentru extinderea cooperării

7 iun. 2017,, 12:31   Economie
1654 0

Moldova și Belarusul au semnat un pachet de documente pentru extinderea cooperării în diverse domenii, relatează NOI.md.

Potrivit mass-mediei belaruse, în prezența prim-miniștrilor celor două țări, Pavel Filip și Andrei Kobeakov, la Minsk a fost semnat Protocolul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru cooperare comercial-economică, precum și a Comisiei de cooperare în domeniul științei și tehnologiilor.

Ministerul Arhitecturii și Construcțiilor al Republicii Belarus și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Moldovei au semnat un program de cooperare pe anii 2017-2018. Comitetul de Stat de Expertize Judiciare al Republicii Belarus și Ministerul Justiției al Moldovei au încheiat un acord în domeniul activității criminalistice. Au mai fost semnate: Planul acțiunilor comune în domeniul culturii între Belarus și Moldova pentru anii 2017-2019, Planul de acțiuni pentru anii 2018-2020 pentru realizarea Acordului de cooperare comercial-economică și culturală între Comitetul Executiv al orașului Moghiliov și Comitetul Executiv al Găgăuziei.

După cum au menționat prim-miniștrii celor două țări, documentele semnate vizează un spectru larg de chestiuni – de la cooperare regională pînă la realizarea unor programe economice comune. Pavel Filip și Andrei Kobeakov și-au exprimat încrederea că realizarea practică a acestora va avea un impact semnificativ asupra impulsionării cooperării bilaterale între Moldova și Belarus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?