Profilaxie cu bătaie! Mascații din pantera ar fi bătut un grup de deținuți

Profilaxie cu bătaie! Mascații din pantera ar fi bătut un grup de deținuți

Mai mulți deținuți din Penitenciarul Nr. 13 ar fi fost bătuți de către mascații de la „Pantera”, după ce 8 puşcăriaşi ar fi încercat să evadeze în noaptea de vineri spre sîmbătă, 3 iunie curent, scrie crimemoldova.com.

 Surse din interiorul penitenciarului au comunicat că printre victime ar fi şi cîţiva minori, iar fărădelegile ar fi fost înregistrate de camerele video. Administraţia penitenciarelor infirmă acuzaţiile.

Mascaţii de la „Pantera” au fost solicitaţi de către conducerea Penitenciarului, după ce supraveghetorii i-ar fi prins în flagrant pe cei 8 deţinuţi, în timp ce încercau să părăsească locul de detenţie printr-un tunel săpat sub zidul închisorii, în direcţia Complexului memorial Eternitate. Sursele CrimeMoldova susţin că tunelul a fost săpat din celula  nr.116, care se află sub celula nr.127, unde la moment se află fostul premier, Vlad Filat.

 

Aceleaşi surse afirmă că în afară de cei 8 pușcăriași, care au încercat să evadeze, ar fi fost pedepsiţi şi alţi deţinuţi, inclusiv şi minorii din celulele 158, şi 159, care au transmis următorul mesaj: „Ne-au bătut pe toţi! Vă rog să nu lăsați aşa, trebuie expertiză, anchetă...”. Totuşi, aceştia s-au abţinut să depună plîngeri, după ce ar fi fost intimidaţi de administraţia închisorii.

În ziua cînd au avut loc descinderile, în apropierea penitenciarului a fost văzută o ambulanță, dar și mașini de poliție. Totodată, mascați au putut fi observați și în tunelul de supraveghere a penitenciarului.

Solicitat de CrimeMoldova, șeful Direcției relații publice și mass-media, Oleg Pantea, a infirmat informațiile privind acțiunile de violență aplicate asupra minorilor deținuți în Penitenciarul nr. 13 din capitală. „Sîmbătă au avut loc activități de regim, adică mai multe măsuri care nu sînt ieșite din comun și au loc în mai multe penitenciare din țară. La fața locului nu a fost nicio ambulanță și nimeni din deținuți nu au fost bătuți”, a spus Pantea.

Solicitat de CrimeMoldova, Ion Caracuian, procurorul-șef al Secției de combatere a torturii de la Procuratura Generală, a comunicat că a fost informat despre acest caz de către o organizaţie neguvernamentală. „Noi vom efectua numaidecît un control complex. Deocamdată nu am primit nicio plîngere”, ne-a spus omul legii.

Precizăm că în prezent,  la şefia Penitenciarului 13 se află fostul poliţist, Igor Pîntea, care are statut de învinuit într-un dosar penal intentat pentru aplicarea torturii în aprilie 2009.

Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera” a fost fondat la 1 aprilie 1991 şi este o subdiviziune structurală a Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load