X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

În Moldova va veni în premieră subsecretarul general al ONU

5 iun. 2017,, 15:29   Politică
2127 4

În Moldova va veni în premieră subsecretarul general al ONU, director executiv al Entităţii ONU pentru egalitatea de gen şi emanciparea femeilor (UN Women), Phumzile Mlambo-Ngcuka.

Surse din cadrul reprezentanţei organizaţiei în RM au relatat că ea va vizita Moldova în perioada 11-12 iunie, în cadrul turneului său de lucru în ţările Parteneriatului Estic şi Asiei Centrale.

"Doamna Phumzile Mlambo-Ngcuka va avea întrevederi cu preşedintele Moldovei, cu prim-ministrul, preşedintele Parlamentului şi cu reprezentanţii societăţii civile. Ei vor discuta priorităţile naţionale şi mondiale în egalitatea de gen, problemele femeilor din Moldova şi apărarea drepturilor lor", a spus reprezentanta organizaţiei, Marina Vatav.

Potrivit ei, în cadrul vizitei, în parcul central din Căuşeni va fi dezvelit monumentul "Pentru un viitor luminos", care simbolizează femeile ce au trecut prin violenţă. Ulterior va urma o întîlnire cu femeile şi tinerii care au trecut prin violenţă în familie, în cadrul căreia se va discuta despre măsurile ce pot fi întreprinse în asemenea situaţii.

Pe 12 iunie, la Chişinău va avea loc seminarul "Drumul femeii spre o viaţă fără violenţă", la care femeile venite din întreaga republică îşi vor împărtăşi experienţa de depăşire a violenţei.

Entitatea ONU pentru egalitatea de gen şi emanciparea femeilor a fost creată în iulie 2010 de Adunarea Generală a ONU în vederea îmbunătăţiri situaţiei femeilor şi înlăturării discriminării lor. Phumzile Mlambo-Ngcuka din Republica Africa de Sud conduce organizaţia din anul 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?