Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ultima ora. Lituania va construi un gard la frontiera cu Rusia

5 iun. 2017,, 10:36   Externe
1928 1

Serviciul de Securitate al Frontierei de Stat al Lituaniei a semnat Acordul de construcție a gardului de securitate la granița dintre Lituania și Rusia din regiunea Kaliningrad cu contractantul.

„La frontiera de stat cu regiunea Kaliningrad, pe un tronson de 44,6 km va fi ridicată o construcţie metalică segmentară cu înălţimea de doi metri, pe care va fi instalat utilaj suplimentar. Acesta va fi instalat pe tronsonul de la intersecția granițelor a trei țări: Lituania, Polonia și Rusia“, se spune în declarație.

De remarcat faptul că noul gard de protecţie va fi construit în baza unui Acord între Serviciul de Securitate a Frontierei de Stat a Lituaniei și Compania Gintreja din Vilkaviškis, în acea zonă, unde frontiera de stat trece pe uscat.

Costul lucrărilor este estimat la 1 milion 335 mii euro. Banii urmează a fi alocați din bugetul Lituaniei.

Toate lucrările prevăzute în contractul lucrărilor pentru amenajarea infrastructurii noii construcţii de protecţie este planificată să fie finalizată pînă pe 20 decembrie 2017. De asemenea, pînă în anul 2020 este preconizată construcţia unui gard de protecţie la granița dintre Lituania și Belarus.


Despre faptul că Lituania intenționează să construiască la graniţa cu Rusia un zid, a devenit cunoscut în luna ianuarie a acestui an. Autoritățile regiunii Kaliningrad i-au propus Lituaniei să ajute la construcția zidului de la frontieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?