X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Explozie de proporții într-un cartier diplomatic. ISIS a revendicat atentatul

31 mai. 2017,, 14:15   Externe
1604 0

Gruparea radicală Stat Islamic a revendicat atentatul cu mașină capcană din zona diplomatică din capitala Afganistanului, Kabul.


Cel puțin 80 de persoane și-au pierdut viața și alte 350 au fost rănite miercuri dimineață, după explozia unui vehicul capcană în zona cartierului diplomatic din centrul capitalei afgane, Kabul, relatează Reuters, citînd un responsabil al Ministerului Sănătății. Explozia a fost provocată de un "kamikaze care a detonat un vehicul capcană în apropiere de piața Zanbaq" din Kabul, chiar în centrul cartierului diplomatic și lîngă un punct de control care duce la palatul prezidențial.

Deflagrația a fost într-atît de puternică, încît a provocat "distrugeri materiale" mai multor ambasade străine. Talibanii au negat că ar avea vreo responsabilitate în atac, conform AFP.

Clădirea Ambasadei Germaniei a fost avariată și unele clădiri din apropiere sînt încă în flăcări, în ciuda eforturilor depuse de pompieri, a relatat televiziunea locală. Un bilanț precedent consemna 49 de morți și sute de răniți.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?