X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Maia Sandu: Ministerul Educației este supus unor presiuni

24 mai. 2013,, 10:02   Societate
4175 8
Foto Фото: inprofunzime.md
Ministrul în exercițiu al Educației, Maia Sandu, declară că, în ultimele zile, instituția pe care o conduce este supusă unor presiuni din partea mai multor reprezentanți ai diferitor grupuri de interese, care încearcă să împiedice derularea transparentă, echitabilă și corectă a examenelor de bacalaureat, relatează NOI.md.

”Declar cu toată responsabilitatea că nici o presiune nu va putea să ne determine să renunțăm la o evaluare corectă, în interesul copiilor, părinților și viitorului societății noastre. Nu pot permite ca în mandatul meu ierarhia valorilor să fie bazată pe fraudă. Nu pot permite ca acești copii să plece în viață cu gîndul că pot obține avantaje prin fraudă, a precizat Maia Sandu.

Ministrul subliniază că orice tentativă de a fi împiedicată organizarea examenelor în condiții corecte reprezintă de fapt o încercare de a folosi copiii în calitate de pioni de sacrificiu într-un joc politic. ”Orice modificare a procedurii stabilite, în ajun de examene, va avea consecințe grave. Procesul de emitere a diplomelor poate fi întîrziat. Procedura de admitere în învățămîntul superior de asemenea va fi afectată”, a menționat Maia Sandu.

În acest an urmează să susțină bacalaureatul peste 19 mii de absolvenți ai liceelor din republică. Examenele vor fi scrise în cadrul a 100 de centre de bac, 30 dintre care doar în municipiul Chișinău. Pentru a contracara copiatul în timpul acestora, Ministerul Educației a recurs de astă dată la instalarea camerelor de luat vederi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?