Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Diacov și Reșetnicov participă la o reuniune importantă a NATO

29 mai. 2017,, 18:00   Politică
2428 2

Deputații PD, Artur Reșetnicov și Dumitru Diacov, participă la lucrările Adunării Parlamentare NATO unde situația din Moldova, Georgia și Ukraina se regăsește pe agenda discuțiilor. Din delegație trebuia să facă parte și Mihai Ghimpu.

„Se discută despre Securitatea în contextul provocărilor care au fost și la care trebuie să ne așteptăm. Zile trecute a fost summitul NATO la Bruxelles, prin urmare primim informații „calde” despre ce s-a discutat acolo. Chiar acum vorbește adjunctul secretarului general NATO. A avut loc ședințele comitetelor de lucru, la care noi activ am participat. Pe noi ne interesează experiența statelor NATO în contracararea războaielor hibrid. Avem multe probleme comune, adică asemănătoarea cu ale Georgiei și Ukrainei.. În fond, are loc un schimb de experiența...”, a declarat Artur Reșetnicov pentru Deschide.MD.

Pe parcursul Sesiunii, parlamentarii moldoveni au participat la reuniunile Comitetelor AP OTAN, și anume a Comitetului politic, Comitetului pentru securitate și apărare, precum și a Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității. În cadrul acestor reuniuni au fost discutate proiectele rapoartelor comitetelor, prezentate de raportorii generali și raportorii speciali ai comitetelor în cauză.

În cadrul ședinței plenare de astăzi urmează să fie adoptată Declarația privind susținerea integrării euroatlantice a Georgiei.

AP OTAN este o organizaţie interparlamentară care reuneşte, în prezent, parlamentari din cele 28 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, precum şi din 13 ţări membre-asociate.


Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a OTAN din noiembrie 1994.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?