X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu: Moldova se transformă într-un stat generator de securitate

29 mai. 2017,, 12:53   Politică
5780 4

Spicherul Andrian Candu pledează pentru majorarea numărului de militari antrenați în misiuni de pacificare, notează NOI.md.

Declarația a fost făcută astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a Trupelor ONU de menținere a păcii. Potrivit lui Candu, în aceste misiuni trebuie antrenați cît mai mulți bărbați și femei deopotrivă.

„Participarea la misiuni internaționale constituie un plus de experiență, transfer de cunoștințe și coeziune în rîndul forțelor Armatei Naționale. Prin angajarea în eforturile ONU de menținere a păcii și securității internaționale, Republica Moldova se transformă dintr-un stat beneficiar într-un stat generator și furnizor de securitate”, a spus el.

La evenimentul Zilei Internaționale a Trupelor ONU, patru militari moldoveni au fost decorați pentru merite deosebite. „Participarea militarilor noștri la operațiuni de menținere a păcii dă pondere eforturilor de politică externă ale Moldovei, în calitate de stat membru al Națiunilor Unite, de a promova, alături de comunitatea internațională, pacea, stabilitatea, securitatea, precum și soluționarea pașnică a conflictelor și suportul post-conflict pentru statele aflate în dificultate”, a adăugat demnitarul.

Menționăm că militarii Armatei Naționale participă de 20 de ani la operațiuni de menținere a păcii în Coasta de Fildeş, Liberia, Sudan, Sudanul de Sud, Republica Central Africană, Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Irak, Georgia, Tadjikistan, Ucraina, cu un total de 300 de ofițeri și subofițeri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?