Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Un ex-consilier iese la rampă. Ce l-a îndemnat pe primarul general

26 mai. 2017,, 15:30   Societate
3126 1

Ex-consilierul municipal Oleg Cernei susține că după toate reținerile de la primăria capitalei, inclusiv cea a primarului Dorin Chirtoacă, chișinăuienii care și-au dat votul pentru el sînt extrem de dezamăgiți.



Potrivit lui, în condițiile în care există material probatoriu în privința primarului, ar fi cazul ca acesta să-și prezinte demisia și, ca urmare a vacanței funcției, Comisia Electorală Centrală va anunța alegeri noi, iar în cazul unui eventual scrutin ar putea exista o șansă pentru un candidat de dreapta, pentru că societatea nu-și dorește preluarea Primăriei de către socialiști.

Într-o conferință de presă la IPN, Oleg Cernei a declarat că, începînd cu ziua de astăzi, ora 08.00, primăria capitalei nu are nicio persoană juridică cu drept de semnătură și cu dreptul de a aplica ștampila Primăriei. Potrivit lui, legea spune că, în caz de suspendare a primarului general, atribuțiile sînt preluate de un viceprimar. Dacă viceprimarul este în incapacitate de exercitare, atribuțiile sînt preluate de către secretarul Consiliului municipal Chișinău. Or, în această situație nu există un viceprimar care ar putea prelua interimatul, dar și secretarul Consiliului a fost reținut.

Fostul consilier a menționat că, deși i-a reținut, Centrul Național Anticorupție nu a cerut suspendarea nici a primarului, nici a viceprimarului. Or, Consiliul municipal ar putea să se întrunească pentru a desemna un interimar doar după ce va exista o decizie de suspendare din funcție. În opinia sa, ideal ar fi ca să nu se adeverească acuzațiile aduse primarului și ca acesta să revină luni la serviciu. Or, în cazul în care există material probatoriu, edilul trebuie să-și depună demisia. În aceste condiții, CEC va declara vacantă funcția și va anunța alegeri noi.

Oleg Cernei consideră că, în cazul unui eventual scrutin, va exista posibilitatea să fie înaintat un candidat puternic de dreapta, care să ajungă în fruntea capitalei, astfel orașul avînd șansa să-și continue parcursul european, iar la cîrmă să nu fie admiși socialiștii.

Fostul consilier a mai spus că deja se vehiculează că Dorin Chirtoacă ar fi transmis un mesaj către PL, prin care a anunțat că e dispus să-și depună demisia. Potrivit lui, dacă edilul își depune demisia, automat decade referendumul inițiat de socialiști și prin decizia CEC se declară funcția de primar vacantă și stabilește data pentru alegeri noi. Oleg Cernei crede că vor urma și alte rețineri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?