X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

ANSA: Carantina din raionul Soroca a fost anulată

26 mai. 2017,, 13:40   Societate
1506 0

În cadrul unui briefing de presă Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi şi Andrei Balan, şef al Direcţiei Coordonarea posturilor la frontieră, au anunțat despre anularea carantinei din raionul Soroca.

Precum a menţionat D-l Gaberi, coordonarea tranzitului este o practică prevăzută atît de legislaţia naţională a R.Moldova, cît şi de practica internaţională şi UE, iar ţări precum Rusia, Belarus, Ucraina au solicitat permanent ca tranzitul produselor de origine animală, care traversează teritoriul lor, să fie coordonat în prealabil. Acest fapt permite evaluarea riscurilor şi evitarea introducerii în ţară, chiar şi în regim de tranzit, a mărfurilor care provin din ţări sau regiuni nefavorabile.

"Necesitatea sporirii controlului la frontieră are la bază prevenirea bolilor, a focarelor de pestă porcină. Pesta porcină este o boală monitorizată serios și impunerea acestor condiții de a fi coordonat cu noi este cauzată de faptul că noi conlucrăm cu Organizația Mondială a Sănătății Animalelor. Importatorii de produse erau supuşi controlului şi pînă acum. Importatorii din Transnistria trebuie să fie în condiţii egale cu cei din dreapta Nistrului. Consider că această procedură este şi în interosul persoanelor din stînga Nistrului, deoarece şi ei sînt supuşi riscului din cauza focarului de pestă porcină. Pentru noi siguranţa cetăţenilor este prioritară", a menţionat Directorul General ANSA, exprimîndu-şi nedumerirea faţă de poziţia autorităţilor de la Tiraspol, care dau acestui subiect o nuanţă politică.

Oficialii de la ANSA s-au referit la procedura simplificată de eliberare a documentelor permisive prin intermediul ghişeului unic, procedură de care pot beneficia toţi agenţii economici din stînga Nistrului, care au îndeletnicirea de export-import a produselor alimentare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?