X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Explozii în capitala Indoneziei

25 mai. 2017,, 03:30   Externe
1866 0

Un ofițer de poliție și un presupus atacator cu bombă sinucigaș au murit, miercuri, în exploziile produse în apropierea unei stații de autobuz din estul capitalei Indoneziei, Jakarta.

Cele două deflagrații s-au produs în stația Kampung Melayu din estul Jakartei, potrivit șefului poliției locale, Andry Wibowo.

Mai multe persoane, printre care ofițeri de poliție, au fost rănite, ulterior fiind spitalizate. Un purtător de cuvînt al spitalului respectiv a declarat pentru postul Metro TV că doi polițiști și un civil primesc îngrijiri medicale. Un alt post de televiziune a relatat că cinci persoane au fost rănite în explozii.

Autoritățile din țara cu cea mai numeroasă populație majoritar musulmană din lume sînt îngrijorate de ascensiunea radicalismului, în special de noua generație de militanți inspirați de organizația Statul Islamic.

În Indonezia au avut loc o serie de atacuri legate de Statul Islamic începînd din ianuarie 2016, cînd patru militanți au lansat un atac cu bombă și arme automate în centrul Jakartei. Opt persoane, inclusiv militanți islamiști, au fost ucise în acel atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?