X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Curtea Constituţională, învinuită de angajare politică față de PDM (Video)

22 mai. 2013,, 10:55   Politică
5921 8
Foto: tv7.md
Hotărîrile Curţii Constituţionale au fost discutate în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7. Unii invitaţi ai talk-show-ului au afirmat că apărătorii legii de bază stau la straja acesteia. Alţii, dimpotrivă, au învinuit Curtea de angajamente politice. S-a menţionat că judecătorii actualei componenţe a înaltei curţi au participat anterior activ la viaţa politică a republicii.

Expertul politic Bogdan Ţîrdea a trecut în revistă componența CC: „Alexandru Tănase a fost inclus pe lista PLDM. El a fost fondatorul PLDM şi prim-vicepreşedinte. Panţîru s-a aflat în listele Partidului Social Democrat din România. Domnul Tănase a făcut propagandă pentru el, acesta fiind preşedinte al Curţii. Cel de-al treilea, domnul Popa, este reprezentant al Partidului Liberal. Cel de-al patrulea, domnul Băieşu, este reprezentant al Partidului Democrat, deputat, membru al lojei masonice şi aşa mai departe”.

Deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu consideră că „aceste decizii sînt necesare pentru triumful democraţiei, Constituţiei şi statului de drept. De ce oare este convenabil Partidului Democrat? Poate tuturor cetăţenilor care doresc să construim un stat democratic normal, unde predomină principiul statului democratic? De aceea, cred că este o opinie foarte subiectivă”.

În special, invitaţii emisiunii au declarat că Curtea Constituţională adoptă hotărîri în interesul Partidului Democrat.

Făcînd bilanțul, expertul politic Igor Boţan a conchis că „Partidul Comuniştilor şi Partidul Liberal Democrat trebuie să prezinte separat cîte un memorandum public, în care să aprecieze situaţia din Moldova și ar recunoaşte, despre ce se vorbeşte în această emisiune, că statul moldovean a fost acaparat de un oligarh. Să se căiască, deoarece PCRM l-a creat pe oligarhul Plahotniuc, iar PLDM a dat instituțiile statului acestui oligarh”.

Analistul propune că, după căinţa publică, PLDM şi PCRM, tot atît de sincer, trebuie să comunice societăţii că aceste partide merg pe căi diferite. Şi asta deoarece văd în mod diferit dezvoltarea vectorului extern al Moldovei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?