Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Trump la Zidul Plîngerii (FOTO)

23 mai. 2017,, 03:30   Externe
2317 0

Președintele american Donald Trump s-a recules la Zidul Plîngerii din Ierusalim, devenind primul președinte american care ajunge în timpul mandatului în cel mai sacru loc al iudaismului, relatează The Washington Post.

Trump, purtînd pe cap tradiționala kipa de culoare neagră, a atins zidul cu mîna dreaptă și a strecurat, conform tradiției, o foaie de hîrtie între pietrele acestuia. De regulă, pe aceste bilețele sînt înscrise rugăciuni sau dorințe.

La Zidul Plîngerii, soția și fiica președintelui american, Melania și Ivanka Trump, au stat în partea rezervată femeilor.
Ivanka Trump, care s-a convertit la iudaism, a vărsat chiar cîteva lacrimi după ce s-a rugat, notează AFP.

Înainte de vizita istorică la locul de rugăciune cel mai sfînt al evreilor, Trump și familia sa au vizitat Sfîntul Mormînt, locul cel mai sfînt al creștinismului, situat tot în Ierusalimul de Est.

Donald Trump nu a fost însoțit cu acest prilej de niciun lider israelian. De altfel, eventuala prezență a unui responsabil politic din Israel a stîrnit semne de întrebare, înainte de vizita președintelui american, pentru că ar fi putut fi interpretată ca o recunoaștere de către SUA a suveranității israeliene asupra acestor locuri.

Donald Trump este primul președinte american care se reculege la Zidul Plîngerii, în timpul mandatului. George H. W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama au vizitat acest loc de rugăciune al evreilor, creştinilor şi musulmanilor ca cetăţeni privaţi sau candidaţi, încercînd să stea departe în timpul mandatului prezidenţial de cel mai sacru loc al iudaismului.

Donald Trump a ajuns în Israel, luni, în jurul prînzului, în cea de-a doua vizită oficială într-o țară străină în calitate de președinte al Statelor Unite.

”În prima mea vizită externă în calitate de președinte, am venit pe acest teritoriul sacru și antic pentru a reafirma legăturile foarte strînse dintre Statele Unite și Israel”, a declarat Trump la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Vizita în Israel vine după ce Trump a mers în Arabia Saudită, locul de naștere al Islamului. Totodată, el urmează să ajungă la Vatican, unde se va întîlni cu Papa Francisc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?