Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Bașcanul Găgăuziei cheamă deputații să condamne comportamentul colegului

22 mai. 2017,, 16:00   Politică
2583 1

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu spusele ofensatoare ale deputatului Adunării Populare a Găgăuziei (APG) Serghei Cernev la adresa ambasadorului Turciei Hulusi Kilic în RM, în cadrul ședinței APG de la sfîrșitul săptămînii trecute.

Potrivit mesajului răspîndit de către Serviciul de presă al bașcanului„Cernev și-a permis grosolănii și blasfemii la adresa trimisului poporului turc frățesc“.

În document este menționat faptul că „astfel, Cernev a pus în pericol relațiile dintre Găgăuzia și Turcia, care se dezvoltă dinamic, precum și realizarea proiectelor vitale de infrastructură, inclusiv, reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și de canalizare a orașului Vulcănești cu suportul Agenției TIKA“.

De asemenea, bașcanul autonomiei consideră că comportamentul agresiv a lui Serghei Cernev față de colegii săi este inacceptabil, față de unul din cei mai în vîrstă deputați: Petru Ciavdari, dar și față de deputatul Ivan Kexal.


Bașcanul a chemat Prezidiumul APG și deputații să organizeze ședința de urgență a Comisiei pentru etică parlamentară, ca să fie făcută evaluarea de rigoare a comportamentului public al deputatului Cernev.

Notă informativă: acesta nu este primul caz de comportament insultător, ba chiar și de abuz fizic din partea lui Cernev. În februarie 2012, el și cîțiva dintre acoliții lui i-au aplicat lovituri bașcanului de atunci al autonomiei Mihail Formuzal și președintelui APG Dmitri Konstantinov. Cu un an înainte de acest incident Cernev l-a bătut pe observatorul din partea PCRM în autonomie, iar pe viceguvernatorul Găgăuziei Ivan Crețu l-amenințat că-l ucide pe el și întreaga lui familie, dacă acesta nu-l va susține pe actualul primar democrat din Vulcănești. O perioadă de timp Cernev a fost președinte al raionului Vulcănești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?