Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

O moldoveancă a petrecut o zi alături de actorul Gerard Butler

22 mai. 2017,, 12:30   Societate
5019 0

Valeria Duca este o tînără pictoriță originară din Republica Moldova, care își face studiile la Universitatea Saint Andrews din Scoția.

Recent aceasta a petrecut o zi întreagă pe platourile de filmare ale filmului „Keepers” alături de renumitul actor Gerard Butler.



Valeria, care trăiește în Marea Britanie de la vîrsta de 17 ani, a primit invitația din partea lui Gerard Butler după ce a realizat un portret al actorului care lui i-a plăcut enorm, spunîndu-i că portretul este unul foarte special pentru el.

„Arta îmi oferă posibilitatea de a avea o conexiune specială cu cei pe care îi pictez, iar plăcerea e deosebită cînd și oamenii sînt deosebiți”, a spus Valeria pentru Unimedia.



Valeria trăiește din și prin artă. Prima expoziție a avut-o la Chișinău la vîrsta de doar 12 ani. De atunci Valeria a organizat peste 40 de expoziții colecție. Una dintre realizările Valeriei a fost să reprezinte debutul Republicii Moldova la cea mai importantă expoziție de artă – Bienala de la Venezia în anul 2011.

Lucrările Valeriei pot fi găsite la Muzeul Național de Istorie al Republicii Moldova, Muzeul de Arte Vizuale din Galați, Muzeul de Artă al Odessei de Est și de Vest, Muzeul Național al Satului și Muzeul Țăranului din București.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?