Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Compania unui fost deputat condamnat la închisoare a intrat în insolvență

22 mai. 2017,, 10:50   Politică
4067 5

Compania fostului deputat democrat Valeriu Guma, condamnat în România la patru ani de închisoare, a intrat în insolvenţă.

Este vorba de fabrica de sticlă "Gerom" SA Buzău din România, care a intrat în insolvenţă cu pierderi de peste un milion de euro şi datorii de aproape 9 milioane de euro. Potrivit unei informaţii publicate de Bursa de Valori de la Bucureşti, procedura de insolvenţa a "Gerom" SA a fost începută pe 5 mai 2017, la cererea companiei.

Acţiunile companiei, cu peste 100 de angajaţi, sînt deţinute în proporţie de 80% de compania de dezvoltare imobiliară Hystria Expert Bucureşti SRL (controlată prin firma Rtzen Import Export Limited din Cipru de familia milionarului moldovean Nicolae Ciornîi), iar 15% aparţin fostului deputat PD, Valeriu Guma.

În 2013 Guma a fost condamnat la închisoare în România, cu acuzaţia de mită către un director din Autoritatea de Administrare a Activelor Statului din România în dosarul privatizării Gerom.

Fostul deputat democrat nu a făcut însă nicio zi de închisoare în România, iar instanţele din Moldova au decis că Valeriu Guma nu poate sta în detenţie pentru că, „fiind căsătorit, are loc de trai, la întreţinere un copil minor, totodată, fiind diagnosticat cu o afecţiune care se califică ca fiind gravă, iar concluzia consiliului medical din iunie 2015 indică asupra faptului imposibilităţii tratamentului în locurile de detenţie”, potrivit zdg.md.

Gerom Buzău se prezintă ca o companie cu tradiţie de peste 40 de ani în prelucrarea sticlei, jucînd un rol important în furnizarea de geam în domenii precum construcţii, industria auto, industria mobilei şi a electrocasnicelor. Compania se confruntă cu probleme financiare de mai mulţi ani, iar datele financiare arătau că din 2011 nu a avut profit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?