X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Ghimpu: PLDM și PSRM îl vor demite pe Chirtoacă prin referendum

21 mai. 2013,, 12:30   Politică
17725 12
Foto: noi.md
Partidul Liberal Democrat din Moldova va susține Partidul Socialiștilor în vederea colectării semnăturii pentru demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Declarația a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, care a făcut referire la o scrisoare expediată președinților din teritoriu, reprezentați de PL, care a fost scrisă de Ion Hadârcă. Liderul PL susține că, în scrisoare, Ion Hadârcă a încercat astfel să-i convingă pe liberali să susțină inițiativa reformatorilor de a numi un alt președinte al Partidului Liberal. Este vorba despre ministrul Apărării demis, Vitalie Marinuța.

Mihai Ghimpu a mai spus că Ion Hadârcă ar fi declarat unor reprezentanți PL că, cu o zi înainte de anunțul privind crearea Consiliului de reformare al PL, cei 7 deputați reformatori PL s-au întîlnit cu liderul PLDM, Vlad Filat.

El consideră că anume reformatorii sînt vinovaţi de faptul că "PL va trece în opoziţie".

"Dacă nu susţineau formarea noii majorităţi parlamentare, liberal-democraţii şi democraţii nu aveau voturi suficiente pentru votarea Guvernului şi adoptarea actelor legislative în Parlament. Acum, însă, împreună au 53 de voturi - suficiente pentru formarea majorităţii parlamentare", a spus Ghimpu.

Liderul PL a dat 1001 % că la toamnă vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?