X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Gerard Depardieu îl compară pe Putin cu Ioan Paul al II-lea

19 mai. 2013,, 12:37   Externe
3209 2
Foto: ext.err.ee
Actorul francez Gerard Depardieu, care a obţinut cetăţenia rusă în ianuarie, a făcut din nou elogiul preşedintelui Vladimir Putin, într-un interviu publicat sîmbătă, comparîndu-l pe şeful statului rus cu Papa Ioan Paul al II-lea şi cu fostul preşedinte francez Francois Mitterrand, relatează La Libération.

"Vreau să vă spun ce cred despre Putin: naţiunea rusă are nevoie de cineva ca el - cu un temperament rus. Putin încearcă să dea puţină demnitate oamenilor. Pentru mine, el este ca Francois Mitterrand sau Ioan Paul al II-lea ", a declarat actorul pentru Komsomolskaia Pravda.

În acest context publicația franceză a menționat că Ioan Paul al II-lea a fost un anticomunist convins care a susţinut puternic mişcarea de contestare Solidarnosc, pe vremea cînd locuia în Polonia.

Actorul, care şi-a anunţat acum cîteva luni intenţia de a părăsi Franţa pentru a scăpa de impozitele din ţara sa pe care le consideră prea mari, afirmă în interviu că a plecat pentru că nu suporta politica preşedintelui Francois Hollande.

Depardieu a fost un susţinător înverşunat al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy. "Îmi plăcea Sarkozy pentru că toată lumea era împotriva lui", a spus acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?