X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Un moldovean a ajuns pe lista neagră a lui Poroșenko

17 mai. 2017,, 10:10   Societate
5024 0

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat pe 15 mai decretul cu privire la intrarea în vigoare a deciziei Consiliului Securității Naționale și Apărării. Documentul include lista persoanelor fizice și juridice împotriva cărora se aplică sancțiunile Kievului.

În „lista neagră” au ajuns 468 de companii rusești și ucrainene, precum și 1228 de persoane, inclusiv un cetățean al Republicii Moldova, transmite Agora.

Cetățeanul moldovean împotriva căruia au fost prelungite sancțiunile este Bukarski Vladimir, cetățean al Republicii Moldova, Israelului și Federației Ruse, istoric, publicist și analist politic, șeful Centrului Informațional-Analitic „Eurasia inform”, expert în clubul bizantin „Katehon” pe lîngă Institutul de Filosofie al Academiei Ruse de Științe, un blogger activ pe segmentul moldovenesc în rețelele de socializare „Facebook” și „VKontakte”.

Sancțiunile aplicate împotriva acestuia presupun refuzul de eliberare a vizei și interdicție de intrare în Ucraina.

Reamintim că în septembrie 2015 Bukarski Vladimir figura pe lista cetățenilor împotriva cărora au fost aplicate sancțiunile Kievului, pe motiv că ar fi observator „internațional” la alegerile din regiunea separatistă Donețk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?