Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Corman este pesimist privind crearea unei majorități parlamentare

17 mai. 2013,, 10:56   Politică
2525 0
Foto: tribuna.md
Deputatul PD, Igor Corman, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, vorbind despre perspectivele creării unei majorități parlamentare, a ținut să menționeze că „lucrul acesta trebuie să îl facă liberal-democraţii. Aşa s-a creat situaţia, lor le revine acest rol, ei au cele mai multe mandate. Noi niciodată nu am pus la îndoială faptul că lor le revine dreptul de a înainta candidatul la funcţia de prim-ministru. Dar eu nu văd acţiuni care să ducă la crearea unei majorităţi stabile proeuropene”.

Totodată, potrivit lui Corman democrații așteaptă oferta PLDM și viziunea lor asupra formării guvernului, cum văd ei rolul altor potenţiali parteneri în crearea acestui guvern. Însă Corman s-a arătat dezamăgit de faptul că „şi în şedinţa în plen a Parlamentului văd iarăşi fel de fel de mişcări, jocuri între comunişti, liberal-democraţi, cu anumite proiecte de legi. E un tîrg: eu îţi votez o lege – tu îmi votezi o altă lege. Deci ceea ce a avut loc pe 3 mai eu văd că continuă, de fapt. Poate nu este atît de evident, dar continuă. Şi atunci mă întreb dacă în această atmosferă sînt într-adevăr posibile negocieri serioase şi dacă intenţia lor într-adevăr este serioasă şi dacă nu este doar una de ochii lumii, inclusiv pînă la venirea lui Füle”.

Oficialul se întreabă ce se va întîmpla după plecarea comisarului european, căci „pînă la venirea lui Füle deja nu se mai întîmplă nimic, este clar. Nu a fost nicio invitaţie la negocieri, nu a avut loc nicio discuţie serioasă. Dar Füle pleacă pe 19, dacă nu greşesc.”

Igor Corman se arată pesimist privind viitoarele desfășurări: „Logica arată că, după plecarea lui Füle, se va întîmpla ceva, dacă se va întîmpla. Să vedem. Eu nu vreau să fiu foarte pesimist. Eu, personal, îmi doresc foarte mult să folosim ultima şansă pe care o mai avem noi”.

În același timp, deputatul subliniază că puţini îşi dau seama care este miza în tot ceea ce se întîmplă acum, căci politicienii sînt „prea închistaţi în vizuina lor, fierb în ceaunul lor, în interesele lor şi nu înţeleg, de fapt, care este miza. Or, miza este foarte mare. Este vorba de ani şi ani înainte, este vorba de cursul strategic de dezvoltare a acestei ţări”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?