X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Duca și soția sa vor fi cercetați penal

11 mai. 2017,, 15:20   Societate
4611 3

Curtea de Apel Chișinău a decis astăzi, 11 mai, respingerea recursului lui Gheorghe Duca și Mariei Duca referitor la hotărîrea Judecătoriei Chișinău privind obligarea Procuraturii Anticorupție de a începe urmărirea penală în privința celor doi. Astfel, președintele AȘM și soția lui, care este rector al Universității AȘM, vor fi totuși cercetați penal de Procuratura Aticorupție.

„Gheorghe Duca și Maria Duca, de astăzi, sînt cercetați penal de Procuratura Anticorupție în conformitate cu art.327 CP (Abuz de putere sau abuz de serviciu), art.328 CP (Exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu) și art. 329 CP (Neglijența în serviciu) și riscă pînă la 10 ani de închisoare. La baza dosarului pornit stau veniturile salariale colosale primite în mod ilegal de către soții Duca din conturile instituțiilor bugetare subordonate”, susține Ilie Donica, un angajat al sistemului.

La finele lunii ianuarie președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susținea că președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorhe Duca, ar putea fi demis în curînd. Mai mult, potrivit șefului statului, pe lîngă problemele de integritate, Duca ar mai avea și probleme penale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?