X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Partidul lui Boiko Borisov va cere anularea alegerilor din Bulgaria

16 mai. 2013,, 16:56   Externe
2459 0
Foto: realitatea.net
Partidul GERB, care a cîştigat alegerile parlamentare de duminică din Bulgaria, va cere de la Curtea Constituţională anularea scrutinului şi repetarea lui, a anunţat liderul partidului conservator Boiko Borisov.

Formațiune de centru-dreapta din Bulgaria, GERB, care a cîștigat alegerile de duminică cu 30% din voturi, va încerca să anuleze rezultatele proceuslui electoral, din cauza unei încălcări a legislației electorale, cu o zi înainte de vot, spuen Borisov, citat de Reuters.

GERB a obținut 97 din cele 240 de locuri din Parlament și crede că rezultatul alegerilor a fost influențat de anunțul făcut sîmbătă de autorități, care au spus că au confiscat baloți cu 350.000 de buletine de vot false, de la o tipografie deținută de un conslier local, membru al partidului.

„Astăzi sau mîine, GERB va face apel la Curtea Constituțională, pentru a obține anularea alegerilor”, a spus Borisov. „Motivarea noastră este încălcarea grosolană a legii, în preziua alegerilor”, a spus el.

În cazul în care Curtea Constituțională nu dă verdictul pînă la prima ședință a Parlamentului, care președintele speră să aibă loc pînă la sfîrsitul lunii mai, GERB va încerca să formeze un guvern minoritar, chiar dacă știe că acesta nu va fi votat de Parlament, a explicat Borisov.

O alianța între socialiști și partidul etnicilor turci, MRF, ar avea cu un mandat mai puțin decît ar fi necesar pentru a exista o majoritate parlamentară și ar putea cere sprijinul unor membri ai GERB și ai partidului Attaka. Vor avea șansa de a face asta doar dacă GERB eșuează în formarea executivului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?