Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

RUSIA. Putin pregătește schimbarea lui Medvedev din fruntea guvernului cu „cel mai bun ministru de Finanțe din lume”

16 mai. 2013,, 14:36   Externe
3767 0
Foto: svpressa.ru
Fostul ministru de finanţe rus Aleksei Kudrin, care în decembrie 2011 intenţiona să formeze un nou partid de dreapta în Rusia, ar putea să-l înlocuiască în funcţie pe actualul premier Dmitri Medvedev, scrie cotidianul Nezavisimaia Gazeta, citînd o sursă din serviciile secrete.

Potrivit sursei citate, înainte de sfîrşitul anului Putin l-ar putea desemna pe Kudrin premier în locul lui Medvedev.

În recenta sesiune anuală de întrebări-răspunsuri în direct cu populaţia rusă, preşedintele Vladimir Putin l-a numit pe Kudrin, de două ori, „cel mai bun ministru de finanţe din lume”, referindu-se la cele două mandate de 11 ani, în total, cît acesta a fost ministru de finanţe, inclusiv într-un guvern condus de Putin însuşi.

În septembrie 2011, Aleksei Kudrin declarase că nu doreşte un portofoliu într-un executiv condus de premierul Dmitri Medvedev, cu care intrase în conflict din cauza cheltuielilor excesive bugetare pentru sectorul apărării, considerînd că fondurile ar trebui să fie orientate spre Sănătate.

La o zi după aceea, Medvedev, care era încă preşedinte, înaintea rocadei cu Putin la Kremlin, l-a demis pe Kudrin din funcţie, precizeaz[ Agerpres.

În principiu, actualul lider rus şi-ar fi dat aprobarea deja pentru debarcarea lui Medvedev, conform interlocutorului Nezavisimaia, care adaugă că, totuşi, nimic nu este sigur în aceste zile la Kremlin, unde se dă o bătălie crîncenă pentru putere, departe de ochii publicului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?