X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Prin centrul Londrei a trecut „Regimentul Nemuritor”

10 mai. 2017,, 13:20   Externe
2193 1

Acțiunea comemorativă „Regimentul Nemuritor” în Londra a luat amploare – oamenii au trecut marți prin centrul orașului, de la Piața Trafalgar pînă la sediul Parlamentului, purtînd în mîini portretele rudelor și prietenilor care au căzut în război.

Ziua Victoriei la Londra a fost celebrată pe scară largă sub toate aspectele – inițial, prin acțiunea comemorativă în fața Muzeului Imperial de Război, urmată de o procesiune pe străzile principale ale capitalei. În fața clădirii Muzeului Imperial de Război se află un Memorial de război sovietic. Reprezentanții delegațiilor obștești și unii cetățeni au adus coroane și flori. Anual evenimentul este organizat de Fundația „Memorial Sovietic” (Soviet Memorial Trust Fund). Celor adunați li s-au împărțit panglici „Sf. Gheorghe”, iar după partea oficială li s-au oferit cîte ”100 de grame”, în fața mulțimii a rostit un discurs ambasadorul rus în Marea Britanie, Alexandr Iakovenko.

„Regimentul Nemuritor” a avut loc cîteva ore mai tîrziu. Organizatorii s-au pregătit pentru acțiune din timp, oferindu-le participanților instrucțiuni pentru confecționarea posterelor cu portretele rudelor, precum și indicații cum să se comporte. În Marea Britanie ziua de 9 mai este o zi de lucru, procesiunea nu a fost autorizată pe carosabil, ci pe și trotuare, de aceea organizatorii au trebuit să facă tot necesarul pentru a asigura ordinea, în vederea obținerii unei autorizații pentru organizarea acțiunii și în anul viitor.

Pentru prima oară „Regimentul Nemuritor” de la Londra a avut loc pe 9 mai anul trecut. Atunci, dar și de această dată au fost invitați toți doritorii de a participa la acțiune. Orice doritor putea imprima pe o foaie de hîrtie în formatul A4 o fotografie a unui veteran de război din familia sa, fixînd-o pe o placă specială, și să li se alăture participanților la marș.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?