Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Cherdivară a cîştigat o medalie pentru Moldova

6 mai. 2017,, 11:15   Sport
3490 0

Mariana Cherdivară a cîştigat medalia de argint la Campionatul Europei (CE) de lupte feminin.


În lupta finală ea a cedat în faţa sportivei din Norvegia. Reprezentanta selecţionatei Moldovei pentru prima dată a urcat pe podiumul de onoare al CE seniori, comunică NOI.md.

La competiţiile din Serbia Mariana Cherdivară a evoluat în categoria de greutate pînă la 58 de kg. În calea spre finală sportiva moldoveană a învins adversara germană Laura Mertens cu scorul de 4-2 şi suedeza Elin Nilsson cu scorul de 5-0. În disputa finală ea a avut-o drept adversară pe sportiva performantă din Norvegia, Grays Bullen, cu care Cherdivară a luptat la egalitate şi a obţinut scorul de 3-3. Adversara din Scandinavia însă a reuşit să atace efectiv în final şi să obţină medalia de aur a Campionatului Europei.

Medalia de argint la CE a fost prima în perioada evoluării Marianei Cherdivară la competiţiile în categoria seniori. În anii 2010 şi 2011 ea a fost cîştigătoare a CE la juniori. O dată ea a urcat pe treapta superioară a podiumului la Campionatul Mondial, juniori. A participat la Jocurile Olimpice din Brazilia, unde n-a reuşit să obţină un loc premiant.

Activul selecţionatei Moldovei de lupte, în afară de Cherdivară, a fost completat de medaliile lui Andrei Prepeliţă în categoria de greutate pînă la 61 kg şi Svetlana Saenco în categoria de 75 kg. Ei au cîştigat medalii de bronz ale CE. La competiţii au fost prezenţi şi luptători moldoveni în stil greco-roman Daniel Cataraga, în categoria de pînă la 75 kg, Valeriu Todercan (pînă la 71 kg), Valentin Petic (pînă la 66 kg) şi Donior Ismailov (pînă la 59 kg).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?