Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon, după votul din Parlament, privind sistemul electoral

5 mai. 2017,, 20:05   Politică
4034 7

Moldova va avea de câștigat și în cazul în care proiectul privind sistemul mixt de vot va fi votat la Comisia de la Veneția, dar și dacă va fi respins. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă de președintele Igor Dodon, într-o conferință de presă.



"Conform tuturor procedurilor legale, reiese că Parlamentul va examina pentru a doua lectură nu votul uninominal, ci conceptul votului mixt. Tot conceptul votului mixt va fi prezentat Comisiei de la Veneția", a spus șeful statului.

"Decizia Comisiei va pune punctul pe i. Atunci va fi clar: fie trece votul mixt, fie nu se va produce deloc reforma electorală. În ambele cazuri, avem de câștigat. Fiindcă în ambele cazuri înseamnă că nu a trecut votul uninominal", a adăugat Dodon.

Președintele a catalogat comasarea votului uninomonal și celui mixt într-un singur proiect drept "o victorie" a sa și a fracțiunii Partidului Socialiștilor.

"Sistemul uninominal, pe care Partidul Democrat l-a promovat cu atâta insistență în ultimele cîteva luni a cazut! Ce s-a întâmplat la această ședință a Parlamentului. Deputații din Partidul Democrat și aliații lor din Coaliția majoritară au votat proiectul uninominal cu 52 de voturi. Însă la insistența socialiștilor, a fost supus votului și proiectul votului mixt. Acest proiect a întrunit o susținere mult mai largă din partea deputaților – 74 de voturi. Ceea ce dovedește că mulți deputați au înțeles importanța compromisului în procesele politice de însemnătate națională", a declarat Igor Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?