X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Slusari: La sud s-a creat o situaţie catastrofală

5 mai. 2017,, 16:15   Economie
3344 0

În localităţile de lîngă Prut de la sudul Moldovei s-a creat o situaţie catastrofală în urma ninsorilor din 20-21 aprilie, susţine fostul preşedinte al Uniunii Producătorilor Agricoli "UniAgroProtect", Alexandru Slusari.

El a spus că a vorbit cu mai mulţi producători agricoli din raionul Cahul referitor la consecinţele ninsorilor şi a constatat că pe terenurile agricole din localităţile Crihana Veche, Cucoara, Chircani şi Roşu nu a fost încă pompată apa. Au fost afectate plantaţiile de rapiţă, a cărei recoltă a fost compromisă în proporţie de 30-35%.

„Un producător agricol are circa 500 de hectare de grîu, porumb şi floarea-soarelui inundate. Pierderile pe care le-a suferit sînt estimate la cel puţin 2,5 mil. lei. În total au fost inundate cîteva mii de hectare a sute de fermieri", a spus Slusari.

Potrivit lui, prim-ministrul Pavel Filip a promis să acorde asistenţă producătorilor agricoli, însă aceasta poate dura mult timp, dacă ne vom aminti de situaţia îngheţurilor din aprilie din anul trecut.

„Abia pe 5 aprilie curent Guvernul a aprobat Regulamentul de subvenţionare a producătorilor agricoli care au avut de suferit în urma îngheţurilor din 26-27 aprilie 2016. Documentul însă a fost întocmit în aşa fel, încît nu toţi vor beneficia de asistenţă", a spus Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?