Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Vladimir Voronin consideră că UE nu are nevoie de Moldova, iar Stefan Fule vine la Chişinău pentru a salva Alianţa

15 mai. 2013,, 12:32   Politică
4340 3
Foto: vesti.md
Uniunea Europeană nu are nevoie de Moldova, iar comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule, vine la Chişinău într-o vizită privată doar pentru a salva Alianţa care s-a distrus, consideră preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a declarat despre acest lucru ieri, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. Voronin a mai menţionat că "structurile de conducere ale UE, care trec nu prin cea mai bună perioadă, au nevoie să consolideze componentele Alianţei pentru cîteva luni – pînă la Summitul de la Vilnius, unde Moldova nu va obţine nimic".

Potrivit lui Voronin, nimeni nu va "hrăni" gratuit 4 milioane de moldoveni.

"Vedeţi doar că împotriva acestei concepţii de existenţă a UE pledează activ Germania şi Marea Britanie", a reamintit el.

"Nimeni nu ne aşteaptă pe noi în Uniunea Europeană. Sînt o sumedenie de motive, inclusiv lingvistice, de vize, valorile noastre sînt diferite de cele ale bărbaţilor europeni în "colanţi roz"", a spus liderul PCRM.

El consideră că aspiraţia tradiţională a Moldovei este spre Est în Uniunea Eurasiatică.

"Acolo sînt pieţele noastre, acolo deja astăzi se află 780 de mii de cetăţeni moldoveni conform statisticilor oficiale", consideră Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?