X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Ministerul Educației anunță noi reguli de admitere în universităţi

15 mai. 2013,, 11:14   Societate
6063 3
Foto: trm.md
În acest an absolvenţii vor putea depune actele la mai multe universități concomitent. Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că noua modalitate de admitere, care derivă din principiul autonomiei universitare extinse, va oferi tinerilor posibilitatea de a alege între universități.

”Toată lumea trebuie să aibă o șansă să aleagă între universități. Acest lucru este practicat peste tot în lume. Dacă cineva își dorește să facă o specialitate, s-ar putea să nu aibă cea mai bună șansă doar la o singură instituție, în cazul dat, șansele sînt mai mari. De asta și noi oferim această oportunitate”, a declarat ministrul în exercițiu al Educației, Maia Sandu.

Conform regulamentului, absolvenții vor trebui doar să prezinte comisiilor de admitere diploma de bacalaureat. ”Se va merge la Comisia de admitere cu originalul diplomei și o copie a acesteia. Comisia va aviza că a văzut originalul diplomei și va păstra doar copia. În situația în care persoana a fost admisă, ea se regăsește în liste și decide că asta este instituția la care vrea să se înscrie – atunci aduce originalul. Odată admisă, ea nu mai poate să-și schimbe decizia”, a precizat Maia Sandu.

În acest an, cotele de înmatriculare sînt aceleași ca și în anul trecut. 90% din numărul total de locuri (peste 20 de mii) sînt pentru deținătorii diplomelor de bacalaureat și 10% - pentru deținătorii de studii medii de specialitate. 15% din numărul total de locuri cu finanțare de la buget (6 mii) sînt rezervate pentru mai multe categorii de tineri defavorizați.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?