Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

PCRM: înaintarea lui Iurie Leancă este primul pas spre alegeri anticipate

15 mai. 2013,, 09:27   Politică
3183 2
Foto: abzormd.com
Comuniştii refuză să participe la negocierile privind formarea unui nou guvern în frunte cu Iurie Leancă. Anunţul a fost făcut de către deputatul PCRM, Artur Reşetnicov, care a mai declarat că desemnarea lui Leancă drept candidat la funcţia de premier va fi un prim pas spre alegeri anticipate.

„Noi vedem în desemnarea lui Leancă nu altceva decît prima etapă către alegerile parlamentare anticipate, pentru a oferi cetăţenilor R. Moldova dreptul să îşi aleagă viitorul destin – Parlamentul. PCRM nu poate şi nici nu doreşte să participe la discuţii despre valorile discreditate şi compromise. Nu a fost nicio colaborare cu PLDM, e datoria noastră să votăm legi care ar restabili democraţia şi ar aduce legea şi ordinea în R. Moldova”, a declarat Artur Reşetnikov, în cadrul unei intervenții la PublikaTV.

În opinia deputatului PCRM, alegerile anticipate sînt singura soluţie pentru criza politică din ţară. „Acest Parlament a pierdut încrederea cetăţenilor, nu e credibil şi nu are mandatul alegătorilor. Trebuie să le fie frică şi cred că deja îşi doresc să meargă la anticipate. E o procedură legală. Alegerile parlamentare anticipate sînt unica ieşire din această criză, un leac”, a precizat Reşetnikov.

PLDM l-a prezentat pe Iurie Leancă drept candidat la funcţia de prim-ministru. Ultimul va avea la dispoziţie 15 zile pentru a convinge 51 de deputaţi să îl voteze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?