X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Zonele de odihnă din Chișinău - pericol public!

4 mai. 2017,, 12:15   Capitala
3552 0

Populația este îndemnată să evite zonele de agrement din municipiul Chișinău întrucît situația sanitaro-epidemiologică a acestora lasă de dorit. Scăldatul în lacurile poluate cu microorganisme prezintă riscuri de contactare a maladiilor infecțioase, iar contactul direct cu nisipul poluat de pe plaje poate favoriza apariția maladiilor parazitare.

Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice din municipiul Chişinău, citat de IPN, anunță că, după calamitățile naturale de la finele lunii aprilie, apele meteorice au poluat solul şi apele de suprafață. Pentru a preveni riscurile este necesară înlăturarea poluanților.

Monitorizarea calității apelor din bazinele acvatice în zonele de agrement, efectuată pe parcursul anului 2016, a demonstrat că în lacuri calitatea apei nu corespunde cerințelor și nu se recomandă scăldatul. De asemenea, nisipul de pe plajele zonelor de agrement este poluat cu ouă de helminţi.

Specialiștii recomandă populației să meargă la odihnă în zone protejate, să nu se scalde în bazine acvatice poluate, să citească cu atenție informațiile plasate în zonele de agrement şi să respecte recomandările.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?