Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Poliţiştii moldoveni vor purta papioane

15 mai. 2013,, 09:24   Societate
5537 4
Foto: karadeniz-press.ro
Odată cu instituirea uniformei noi, din 1 iulie, poliţiştii moldoveni vor purta cravate-papion şi galoane sub formă de viţă de vie pe epoleţi. În hotărîrea de guvern, publicată marţi în "Monitorul Oficial", se precizează că efectivul va primi uniforma nouă numai după ce va expira termenul de port al celei precedente, alb-negre.

Potrivit Agenţiei "Infotag", culoarea principală a uniformei noi va fi albastru închis, iar uniforma este de trei tipuri: pentru generali, pentru poliţiştii-bărbaţi şi poliţiştii-femei. O serie de elemente vestimentare, în special, scurtele demiu şi costumele de iarnă din ţesătură impermeabilă, vor avea aplicată pe spate inscripţia POLIŢIA (în unele cazuri – reflectorizante).

Semnele distinctive noi ale poliţiştilor vor avea două imagini: pe mîneca stîngă şi pe cea dreaptă ale uniformei. Pe cea stîngă – o acvilă aurie cu o cruce de argint pe fundal negru, iar pe cea dreaptă – un leu auriu cu o spadă de argint. Cursanţii de la Academia de Poliţie vor purta pe epoleţi o coroană de argint.

Prin aceeaşi hotărîre a fost aprobată lista cu 15 grade, ale căror deţinători vor purta uniformă. Gradul superior este cel de general-colonel de poliţie (nimeni încă nu l-a obţinut pentru tot istoricul MAI - n.r.), iar cel mai mic – de sergent inferior.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?