Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova şi Turcia vor semna un şir de acorduri

27 apr. 2017,, 09:30   Societate
1801 1

Republica Moldova şi Turcia vor semna mai multe acorduri în domeniul protecției sociale, privind deschiderea unui oficiu de comerț la Istanbul, inaugurarea unui centru cultural turc în Moldova.

Documentele vor fi semnate în cadrul apropiatei vizite a prim-ministrului Turciei, Binali Yildirim, în țara noastră, informează NOI.md.

Acest subiect a fost examinat în cadrul întrevederii prim-ministrului Moldovei, Pavel Filip, cu ambasadorul Turciei în Moldova, Hulusi Kiliç, unde au fost discutate perspectivele aprofundării parteneriatului bilateral, inclusiv în contextul proximei vizite în RM a premierului turc.

Pavel Filip a menționat că apreciază mult relațiile dintre cele două state, accentuînd contribuția Turciei la modernizarea Moldovei.

El a menţionat că mulți oameni de afaceri turci își plasează investițiile în Moldova şi practic cele mai importante obiective, printre care aeroportul, unul dintre cele mai mari hoteluri, una dintre cele mai performante clinici private au fost construite de către investitori turci.

La rîndul său, ambasadorul Hulusi Kiliç a afirmat că pledează pentru intensificarea colaborării dintre cele două ţări. Referitor la vizita premierului Turciei în Moldova, preconizată pentru începutul lunii mai, părțile au vorbit despre semnarea în cadrul vizitei a mai multor acorduri în domeniul protecției sociale, privind deschiderea unui oficiu de comerț la Istanbul, inaugurarea unui centru cultural turc în Moldova.

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la consecințele ninsorilor abundente de săptămîna trecută. În context, ambasadorul Turciei a menţionat că atît agenții economici turci, cît și autoritățile din țara sa au fost îndemnate să facă donaţii pentru înlăturarea urmărilor intemperiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?