Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Nicolae Timofti: Victoria națiunilor din coaliția antihitleristă a permis edificarea unei noi Europe

9 mai. 2013,, 10:08   Politică
4174 4
Foto: jurnal.md
Însoțit de mai mulți oficiali, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a depus în această dimineață flori la Complexul Memorial ”Eternitate” în memoria tuturor celor care și-au riscat viața pe cîmpul de luptă în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial.

”Ziua de 9 mai nu trebuie să fie nicidecum un prilej pentru forțele politice de a agita slogane cu un pronunțat caracter ideologic al unei epoci apuse. Vă îndemn în această zi să comemorăm creștinește toate victimele războiului și să aprindem în sufletele noastre candela recunoștinței eterne”, a declarat șeful statului în discursul său.

Totodată, acesta a ținut să menționeze că victoria națiunilor din coaliția antihitleristă a permis edificarea unei noi Europe. ”O Europă fără războaie. O Europă a dezvoltării pașnice. O Europă a libertății. Azi, pe timp de pace, credem că realizarea aspirațiilor la un viitor mai bun ale generațiilor care au supraviețuit războiul este integrarea noastră în Uniunea Europeană – spațiu al democrației și libertății”, a specificat Timofti.

Mai mult, președintele n-a uitat că astăzi este sărbătorită și Ziua Europei. În opinia lui, aceasta reprezintă o ”sărbătoare a păcii și a unității, valori de care este atașată și țara noastră”. În context, Nicolae Timofti s-a arătat convins că, în pofida tuturor obstacolelor și dificultăților, năzuința seculară a Republicii Moldova de a fi liberă și prosperă va fi realizată neapărat.

Potrivit statisticilor oficiale, în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial au participat peste 300 de mii de moldoveni, dintre care aproape 70 de mii nu s-au mai întors de pe cîmpul de luptă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?