Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Primele declarații ale lui Filat după votarea pachetului de legi din 3 mai

8 mai. 2013,, 13:57   Politică
6763 1
Foto : noi.md
Liderul Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, vine cu precizări în fața oficialilor europeni, după ce aceștia au criticat dur acțiunile din ziua de 3 mai, cînd mai multe proiecte de legi au fost votate la pachet cu votul PCRM și PLDM, relatează NOI.md. În cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Filar s-a referit la fiecare proiect în parte, menționînd că acestea au drept scop fortificarea instituțiilor de drept ale statului și excluderea implicării politicului în cadrul acestora.

“PLDM este un partid proeuropean și va acționa oricînd va constata că independenta justiției este ignorată. PLDM va continua să implementeze proiecte pentru a fortifica instituțiile din Republica Moldova și pentru a continua procesele de integrare”, a spus Filat.

Totodată, fostul premier a menționat că, deși nu dorește să reproşeze nimănui nimic, mulți dintre cei care declară în prezent că parcursul european al Moldovei este în pericol, cîndva erau eurosceptici.

“Mulţi dintre acei care acum apar în postura de mari apărători ai parcursului nostru european, chiar şi acum un an se declarau eurosceptici, puneau la îndoială capacitatea Republicii Moldova de a-şi realiza angajamentele asumate în faţa partenerilor noştri occidentali şi chiar sabotau deschis acţiunile noastre îndreptate spre continuarea cursului de integrare europeană”, a adăugat Filat.

Referindu-se la legile care au fost votate săptămîna trecută, Vlad Filat a subliniat că demiterea procurorului general Corneliu Gurin a fost făcută pentru că la numirea lui în funcţie au fost admise încălcări procedurale.

Cît privește legea privind sistemul electoral mixt, Vlad Filat a precizat că aceasta a fost adoptată în grabă, fiind admise mai multe carenţe. ”Votarea sistemului mixt a făcut parte din condițiile înaintate de colegii din Partidul Democrat pentru votarea guvernului. Și mie îmi va lua timp să înțeleg de ce atunci cînd urmărești să oferi stabilitate țării, să realizezi obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova, trebuie să condiționezi, inclusiv, prin adoptarea anumitor legi, mai cu seamă – legi foarte importante ce vizează drepturile cetățenești. Mă refer aici la dreptul la vot”, a spus Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?