Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Gheorghe Amihălăchioaie: Procurorul general a fost demis ilegal

6 mai. 2013,, 11:44   Politică
6084 4
Foto: tribuna.md
Procurorul General, Corneliu Gurin a fost demis ilegal din funcţie - consideră preşedintele Uniunii Avocaţilor, membrul Comisiei speciale pentru selectarea candidatului la şefia Procuraturii Generale, Gheorghe Amihălăchioaie.

El a comunicat pentru "INFOTAG" că nu-l mai surprinde nimic în politica din Republica Moldova.

"Din punct de vedere legal, demiterea din funcţie a unui funcţionar de asemenea rang trebuie să fie motivată. Da, Parlamentul are dreptul să anuleze propria decizie, inclusiv, şi cu privire la numirea în funcţie a procurorului general, însă, aceste acţiuni trebuie să fie motivate, să poată fi explicate cetăţenilor - contribuabililor la bugetul de stat", a remarcat el.

Amihălăchioaie a numit procedura de demisie a procurorului general drept "comandă politică în favoarea cuiva".

"Sincer, regret pentru Gurin deşi el conştientiza foarte bine la ce merge atunci cînd a acceptat condiţiile în care a fost desemnat procuror general al Republicii Moldova", a menţionat preşedintele Uniunii Avocaţilor.

În opinia lui, atît timp cît această funcţie cheie va aparţine celor "din sistem" fără experienţă de lucru în domeniul dreptului penal, nu vor fi înregistrate rezultate.

"Țara nu are nevoie de o figură formală în calitate de procuror general. În această funcţie trebuie să fie numită o persoană cu o experienţă în spate de cel puţin 15 ani şi care să se supună doar legii", a subliniat Amihălăchioaie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?