Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Mai puțini moldoveni revin acasă de Paște

15 apr. 2017,, 17:30   Societate
3810 1

Numărul cetățenilor moldoveni care revin acasă de sărbătorile pascale este mai mic în acest an, comparativ cu situația de anul trecut.

O arată statisticile Poliției de Frontieră, potrivit căruia, în punctele de trecere, fluxul de persoane din ultimele 24 de ore a constituit 67.436 traversări, dintre care 41.278 înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Comparativ cu aceeași perioadă înainte de Paști a anului trecut, numărul este în descreștere cu 3,32%.

Totodată, cele mai solicitate puncte de trecere au fost „Leușeni” cu un total de 10.331 traversări persoane, „Otaci” – 9.570 traversări persoane și „Aeroportul Internațional Chișinău” – 8.059 traversări persoane.

Amintim că, în perioada sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră întreprinde o serie de acțiuni suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul, să reducă timpii de așteptare la controlul de frontieră și să evite formarea rîndurilor de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere.

La fel, din data de 7 aprilie 2017, reprezentanții Poliției de Frontieră Române realizează verificări sistematice la toate punctele de trecere a frontierei, conform noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen. Acest fapt va condiționa creșterea timpilor de așteptare pentru efectuarea formalităților de frontieră și în punctele de trecere situate la hotarul moldo-român.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?