X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Ultima oră: proiectele cheie ale PCRM și PLDM vor fi examinate astăzi

3 mai. 2013,, 13:34   Politică
3745 1
Foto : newsmoldova.com
Comisia juridică numiri și imunități a avizat pozitiv proiectele de legi propuse de PLDM și PCRM cu majoritatea voturilor deputaților din fracțiunile respective. Astfel, s-a decis includerea pe ordinea de zi a proiectului PLDM privind atribuirea competențelor suplimentare pentru premierul interimar la demiterea miniștrilor, proiectul PLDM privind transferarea CNA în subordinea Guvernului.

Un alt proiect care va fi examinat astăzi este interpretarea moțiunii de cenzură privind exprimarea votului de neîncredere Guvernului. Deputații PCRM au propus un amendament la acest proiect, prin care se menționează că “votul de neîncredere reprezintă doar o sancțiune politică și nu este relaționată cu sancțiuni juridice și penale”. Un alt proiect care va fi examinat astăzi este majorarea pragului electoral de la 4 la 7% pentru partidele politice și anularea legii privind sistemul electoral mixt.

De asemenea, s-a decis examinarea proiectului privind anularea Legii cu privire interzicerea votării în baza pașapoartelor sovietice, dar și a proiectului legii care prevede demiterea magistraților Curții Constituționale cu votul a 61 de deputați din Parlament, și nu de către plenul Curții Constituționale. Demiterile vor avea loc în caz de încălcare a jurămîntului și obligațiilor constituționale.

În scurt timp va începe examinarea proiectelor de către parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?