X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Pauză în Parlament: PCRM și PLDM vor anula un șir de proiecte PDM

3 mai. 2013,, 12:03   Politică
3011 0
Foto: blogspot.com
Nici nu au reușit să se întrunească în ședința Parlamentului, că deputații au luat o pauza de o oră. Solicitarea a venit din partea liderului fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, care a declarat că, deoarece ordinea de zi a ședinței de astăzi este practic finalizată, PLDM va solicita includerea unor proiecte pe ordinea de zi. Astfel, liderul fracțiunii PLDM a solicitat convocarea mai multor comisii pentru a discuta și aviza mai multe proiecte.

Surse din cadrul fracțiunii PCRM au declarat sub anonimat pentru NOI.md că, astăzi, deputații PLDM și PCRM vor vota proiectele care se referă la majorarea pragului electoral de la 4% la 7%, atribuirea premierului interimar a responsabilităților suplimentare privind demiterea miniștrilor, transferarea CNA în subordinea Guvernului ș.a.

În același timp, deputații PCRM și PLDM vor vota pentru abrogarea unui șir de proiecte votate anterior. Printre acestea și proiectul care prevede excluderea posibilității votării cu pașaportul sovietic, abrogarea Legii privind sistemul electoral mixt, elaborată de PDM.

În prezent, deputații au propus includerea pe ordinea de zi a acestor proiecte, iar membrii comisiei juridice urmează să le avizeze pozitiv pentru a fi incluse pe ordinea de zi.

În același timp, deputații nu vor vota astăzi pentru numirea președintelui Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?