X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Başcanul Găgăuziei a promis să promulge Legea privind asigurarea principiilor egalităţii, echităţii şi obiectivităţii

3 mai. 2013,, 09:53   Politică
2719 0
Foto : gagauzinfo.md
Başcanul Găgăuziei, Mihai Formuzal, a promis să promulge Legea cu privire la asigurarea principiilor egalităţii, echităţii şi obiectivităţii adoptată de Adunarea Populară a Găgăuziei. El a comunicat pentru Agenţia "Infotag" că "documentul are la bază valori spiritual-morale ce sînt respectate în regiune".

"Legea adoptată marţi are la bază cultul familiei, care este promovat de fiecare dată şi oriunde în satele şi oraşele autonomiei. Acest lucru se păstrează de veacuri şi a permis etniei găgăuze să reziste vremurilor şi situaţiilor complicate", a spus el.

El a confirmat că legea prevede măsuri restrictive care pot fi aplicate în raport cu acele persoane care promovează orientarea lor sexuală.

"Da, o asemenea persoană poate să fie refuzată atunci cînd solicită să fie angajată. Implementarea şi propagarea ideilor străine comunităţii noastre este inacceptabilă şi se va lupta împotriva acestui fenomen cu toate metodele legale", a spus başcanul.

Pe 30 aprilie curent, Adunarea Populară a Găgăuziei a interzis căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. De asemenea, documentul interzice adoptarea copiilor de către cuplurile homosexuale. Legea defineşte uniunile homosexuale ca "un păcat şi stare anormală".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?